Hvordan bygge en drone

Å bygge en drone høres kanskje litt merkelig ut. For noen er droner fortsatt først og fremst koblet til militære formål, og selv for de som kjenner til droner som brukes kommersielt eller til hobbyformål, er det kanskje litt vanskelig å forestille seg at det går an å bygge en selv. Men det er faktisk en del enklere enn du skulle tro, med rett utstyr og visse ferdigheter.

Rammen

Det aller viktigste når du skal bygge en drone er selve rammen. Det går selvfølgelig an å kjøpe en ferdig ramme, men det er også greit å lage din egen. Å bygge rammen selv er egentlig å foretrekke, fordi du da lærer mye mer enn om du kjøper rammen. Du får en innsikt i hvordan dronen kommer til å fungere, og vil også være mye bedre rustet til å reparere den hvis det blir nødvendig. Saken er nemlig at du må regne med at slike hjemmelagede droner krasjer en gang i blant. Det gjør også de som har ferdigbygde rammer, og det kan være vanskelig å skru dem sammen igjen hvis du ikke vet hvordan de ble laget i utgangspunktet.

Tre er et utmerket materiale å bruke, selv om du kanskje ikke akkurat tenker på tre når det kommer til ting som flyr. Karbon er et alternativ, lett og holdbart, men blir fort helt vrengt hvis du først krasjer. Det samme kan sies om aluminium. Begge disse materialene leder også strøm, som kan gi ekstra utfordringer.

Å bygge i metall gir også større utfordringer med å opprettholde radiokontrollen med flyene. Tre er derimot fleksibelt og lett å jobbe med. I tillegg er det billig, og kanskje også et mer bærekraftig materiale enn alternativene i lettmetall. Tre ser også flott ut, litt gammeldags kanskje, men det gir også inntrykk av noe som er laget for hånd.