Dronens hovedkomponenter

Når du har fått rammen på plass, er det fire ytterligere hovedkomponenter som gjenstår for å bygge en vellykket drone.

  • Fire motorer med hastighetskontroller og rotorer
  • Flight controller
  • Strøm
  • Fjernkontroll

Merker du at du trenger å slappe av i løpet byggingen, kan vi anbefale å spille live casino Mummys Gold for å klarne tankene.

De fire motorene

Dersom det er første gangen du bygger, kan det være vanskelig å vite hvilke materialer du skal benytte deg av. Når du er selvbygger finnes det mye å velge mellom, men vi skal komme med noen tips. I en annen artikkel har vi anbefalt tre som materiale for rammen. Når det kommer til de fire motorene, er det en del å tenke på.

En drone trenger fire motorer (det er tross alt derfor vi kaller det et quadkopter. To av disse går med klokken, mens de to andre går mot. Derfor trengs ulike propeller til de ulike motorene. Du kan like gjerne kjøpe et par ekstra motorer samt mange propeller, fordi du kommer garantert til å prøve og feile en del før du klarer å lage et fungerende quadkopter. Andre selvbyggere anbefaler merker som T-motor og SunnySky. Begge er gode, og sistnevnte er den billigste.

Flight controller

Flight controlleren blir også omtalt som «hjernen», og utgjør elektronikken som avgjør hvor fort hver motor skal rotere. Her finnes mange varianter; du må avgjøre etter pris, fleksibilitet og kompleksitet. Er du nybegynner kan du godt bruke kortet KK2, utviklet av Rolf Bakke. Denne har en innebygget skjerm, hvilket gjør det å sette opp dronen enda mer lærerikt.

Batterier og fjernkontroll

Det finnes uendelig mange batterier å velge mellom, og en drone vil belaste disse enormt. Derfor bør du unngå å kjøpe de billigste batteriene. Sørg dessuten for aldri å tømme dem helt, og lad dem alltid på rett måte. Kronen på verket er fjernkontrollen. Her trenger du en med en god radio, og den trenger ikke være altfor dyr.