Droner med bare to propeller

En drone av typen vi bruker til hobbyflyging, har som regel fire propeller. I forskjellige workshops hvor målet er å bygge sin helt egen drone fra bunnen av, brukes det to propeller som går med klokken, og to som går mot. Nå har Zero Zero Robotics imidlertid utviklet en drone som kun bruker to propeller totalt, noe utvikleren hevder gir en del fordeler. Med bare halvparten så mange propeller blir batterikapasiteten større.

Den nye V-Coptr Falcon kan fly i ca. 50 minutter før den trenger å lades. En del modeller med fire propeller må lades hver halvtime. Det stopper dessuten ikke her; et redusert antall propeller betyr at støynivået reduseres og at dronen er mer kompakt. Zero Zero uttaler også at teknologien deres med det kreative tilt-rotor-designet lar hver av propellene stå på egne bein. På den måten tilsvarer dette de tradisjonelle dronene med dobbelt antall propeller.

Ser tøffere ut enn andre modeller

Forlenget batteritid er noe de aller fleste vil sette pris på, og i tillegg får designet denne Falcon-dronen til å se mye tøffere ut. Fra luften ser en drone med to propeller ut som en slags aggressiv metallfugl. Denne nokså utradisjonelle dronene er i tillegg utstyrt med et kamera med 12 megapiksler på et tre-aksers stabiliseringsverktøy.

I likhet med Zero Zeros Hover 2 har også denne blitt utstyrt med stereokamera. Disse hjelper dronen med visuell sporing, samt å unngå hindringer. Dette legger blant annet opp til autofollow-funksjonalitet. I skrivende stund er denne nye dronen med to propeller ganske nye, og ønsker du deg en slik kommer det til å koste en liten slant. Du må regne med å måtte ut med ca. 9 000 kroner, noe som må sies å være en rimelig pris for dette vidunderet. Særlig om du vil ha en drone få andre har.